Διχαστικός ο N. Μηταράκης, κατά πάντων. Εθνικό είναι το αληθές κύριε Yπουργέ
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, για «αναμενόμενη επίθεση κατά της Ελλάδας για την μεταναστευτική πολιτική αποτροπής στα σύνορα στο ευρωκοινοβούλιο από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την Ευρωπαϊκή Αριστερά» ο Μιχάλης Μπάκας, Συντονιστής του Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου και Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα δήλωσε:
“Ενημερώνουμε τον κ. Μηταράκη ότι ξέχασε να συμπεριλάβει τους Ευρωπαίους Πράσινους στη δήλωσή του, οι οποίοι επίσης στέκονται απέναντι του στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταφέρει να δημιουργήσει επικριτές παντού. Όχι επικριτές της Ελλάδας αλλά επικριτές της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής. Ο «εσωτερικός εχθρός» ήταν από παλιά ένα σχήμα που βόλευε να παρουσιάζει η δεξιά για να εξυπηρετήσει το κομματικό της συμφέρον, οδηγώντας την πατρίδα μας στον εθνικό διχασμό. Ο κύριος Μηταράκης αποφασίζει συνειδητά να παρουσιάσει εσωτερικούς εχθρούς πιεζόμενος υπό το βάρος των αποκαλύψεων των διεθνών ΜΜΕ για επαναπροωθήσεις και της πρόσφατης έκθεσης του ΟΗΕ που μιλά για «540 ξεχωριστά περιστατικά κατά την περίοδο 2020-2021, που αφορούσαν τουλάχιστον 17.000 άτομα τα οποία φέρεται να επιστράφηκαν με τη βία, ανεπίσημα, στην Τουρκία», καθώς «στην Ελλάδα, οι απωθήσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα έχουν γίνει de facto γενική πολιτική».
Οι καταγγελίες περί «προδοτών» απέναντι στην «εθνική γραμμή» χρησιμοποιούνται για εσωτερική κατανάλωση και τέτοιες τακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Δεν αποτελεί εθνική γραμμή η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν αποτελούν εθνική γραμμή οι επαναπροωθήσεις. Εθνικό είναι το αληθές. Σε μια περίοδο έντασης για τα εθνικά ζητήματα, και απέναντι στην αναθεωρητική πολιτική του Ερντογάν, η κυβέρνηση επιλέγει να διχάσει αντί να ενώσει. Ιδού ο Έβρος, ιδού τα νησιά κ. Μητσοτάκη. Επιτέλους βάλτε τέλος στην ντροπή”.
Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.lifo.gr/now/greece/epanaproothiseis-prosfygon-ena-diarkes-anthropistiko-egklima